2014-05-19 15:00:49• hírek • (x)

Felavatták a felsőszopori kultúrotthont

A felsőszopori lakosok május 17-től, egy európai standardoknak megfelelő kultúrotthont vehetnek igénybe.

A kultúrotthon avatására május 18-án került sor a megye elöljáróinak, valamint a helybeliek jelenlétében. Az eseményen részt vett Adrian Stef, a Megyei Tanács elnöke, Mircea Govor alelnök, dr. Dorel Coica Szatmárnémeti polgármestere, Marcela Papici és Radu Roca alpolgármesterek, Ovidiu Silaghi és Ioan Mircea Paşcu europarlamenti képviselők, Octavian Petric képviselő, Vasile Stet, Szopor község polgármestere, valamint megyei tanácsosok, a megye polgármesterei, intézmények igazgatói, illetve a környékbeli falvak lakói is.

A szalagátvágást követően az épület ünnepélyes felszentelésére került sor. A köszöntő beszédek során Mircea Govor elmondta: „Nagy jelentősége van számomra a mai kultúrotthon avatásnak. Rég szerettem volna, hogy Felsőszopor egy ilyen kultúrotthonnal rendelkezzen, mivel a helybeliek valóban kiérdemelték ezt. Meghatott vagyok, mivel valahányszor Szoporra jövök, érzem, hogy haza jövök. Itt születtem, itt nőttem fel, innen indultam útnak és soha nem feledtem el honnan indultam."

„Tisztában vagyok azzal, milyen nagy jelentőséggel bír ez a projekt Mircea Govor kollégám számára. Ő olyan lelkiismeretes ember, aki sokat harcol a megye lakoságának jólétéért, valamint gondjainak megoldásáért, és jómagam maximálisan támogatni fogom őt a további megvalósításra váró projektekben egyaránt" - hangoztatta Adrian Stef tanácselnök.

A köszöntőket követően, az ünnepség kultúrális programmal folytatódott, melynek keretében helyi általános iskolások és ismert megyebeli népi előadók léptek színpadra.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: